+40 743 023 984
Luni-vineri: 10:00 - 18:00 / Sambata: 09:00 - 14:00

Lectia de stil

Decorarea interioarelor, ca si modalitate de infrumusetare si de transformare a spatiilor interioare, a preocupat omenirea inca din cele mai vechi timpuri. Designul contemporan redescopera spectaculozitatea formelor somptuoase, vii, pline de culoare, forme ce caracterizeaza stilul clasic.

In designul interior sunt la mare moda stilurile istorice, fie utilizate ca atare, fie reinterpretate si adaptate.

Sunt cateva stiluri pe care designerii le studieaza si analizeaza din diverse perspective: arhitecturale, influente asupra accesoriilor decorative, mobilier, etc. care prezinta un interes aparte: Stilul Gotic, Stilul Ludovic al XIV-lea, Stilul Ludovic la XV-lea, Stilul Ludovic al XVI-lea, Stilul Louis Filip, Stilul Baroc, Stilul Rococo, Stilul Biedermeier, Stilul Art Nouveau, Stilul Empire, Stilul Art Deco.


Stilul Baroc

Stilul Baroc s-a nascut in Italia, la sfarsitul secolului XVI si a avut ca efect accentuarea liniilor curbe, dand nastere unui decor luxos, plin de eleganta. In prezent, stilul decorativ Baroc marcheaza spiritul plin de farmec al inceputului si iubirea pentru liniile rotunjite, generoase. Termenul "baroc" provine din limba portugheza si inseamna neregulat, de aceea designul baroc are la baza un interior elegant, cu tendinte moderne, unde echilibrul clasic este inlocuit cu armonia elementelor discrepante.

Barocul este caracterizat de compozitiile pline de culoare, exuberanta si realism impins pana la un dramatism ostentativ Pentru mobilier, in schimb, se folosescformele bombate, liniile curbe, ample, cu intarsii de fildes, incrustatii cu aur sau argint si decoratiunile impunatoare, sculptate, alaturi de ornamente elaborate care de multe ori nu se identifica cu scopul pentru care au fost create.


Stilul Rococo

Unul dintre stilurile care au rolul de a transforma orice incapere intr-un veritabil interior nobil este rococo. Acesta a aparut in secolul al XVIII-lea, in Franta, iar denumirea vine de la cuvantul francez "rocaille" care inseamna scoica si "barocco", din limba italiana. Rococo poate fi descris ca un stil care ridica eleganta si confortul pe cele mai inalte culmi.

Interioarele rococo indemnau la relaxare, canapele avand numeroase perne, divanele fiind imbracate in texturi fine, iar sentimentul de lux fiind vesnic prezent.